IFS
Tarptautinis maisto standartas (IFS)
- matomumas ir lengvesnė galimybė patekti į rinką;
- priėmimas visoje tiekimo grandinėje;
- nuolatinis tobulinimas taikant diferencijuotą „IFS“ vertinimo sistemą;
- tiekėjų valdymas „IFS“ duomenų bazėje;
- daugiakalbės įgyvendinimo priemonės per gaires, taikomąsias programas, mokymus;
- išmatuojamai pagerėję procesai, todėl apsisaugoma nuo išlaidų ir sumažėja sąnaudos.
Svarbiausi pakeitimai, atsispindintys 6.1 versijoje:
- įterpti reikalavimai, susiję su sukčiavimu maisto produktų srityje;
- pakoreguotas reikalavimas dėl alergenų tvarkymo;
- aprašytos integralumo programos procedūros;
- privalomai įtraukti „IFS“ sertifikatui taikomi QR kodai, siekiant atsekti jo autentiškumą;
- pakoreguoti galiojantys reikalavimai ir žodyno apibrėžtys;
- įvestas naujas privalomas audito ataskaitos laukelis.
Įdiegtas IFS maisto saugos standartas leidžia:
- įrodyti sistemos atitiktį maisto saugai incidento atveju ir teisiškai apginti savo organizaciją;
- valdyti valdybos sistemą siekiant atitikties maisto saugos ir teisiniams reikalavimams;
- užtikrinti maisto saugos veiksmingumo gerinimą;
- sumažinti produkto neatitikčių atvejus ir atšaukimo tikimybę.